Header Zo werkt het

Keep up the good work: Terugblik 16 juni 2022 – dagvandedyslexiebehandelaar

  >  Blog   >  Keep up the good work: Terugblik 16 juni 2022 – dagvandedyslexiebehandelaar
Dag-van-de-Dyslexiebehandelaar

Keep up the good work: Terugblik 16 juni 2022 – dagvandedyslexiebehandelaar

Berkel-B heeft 16 juni tot dagvandedyslexiebehandelaar uitgeroepen en roept ouders en kinderen op deze dag op om hun dyslexiebehandelaar eens flink in het zonnetje te zetten😊 Een prachtig initiatief van zusterorganisatie Berkel-B!

Beter lezen en schrijven

Beter lezen en schrijven met dyslexie. Dat is waar alle dyslexiebehandelaren in heel Nederland zich iedere dag met heel veel plezier voor inzetten. Bijzonder en belangrijk werk in de 1e plaats gericht op het verbeteren van de lees- en spellingontwikkeling van kinderen.

Het hebben van dyslexie gaat vaak gepaard met een gebrek aan zelfvertrouwen en faalangst. Daarom gaat de rol van een dyslexiebehandelaar veel verder dan het stimuleren van de motivatie om te gaan lezen en spellen alleen. De behandeling is er namelijk ook op gericht om kinderen bewust te maken van hun eigen kunnen en daarmee het vergroten van de eigenwaarde. Immers, een kind dat groeit in zelfvertrouwen staat voor nu en in de toekomst een stuk prettiger in het leven.

Een dikke pluim!

“Voor dit belangrijke werk verdienen alle dyslexiebehandelaren een dikke pluim en daarom worden ze jaarlijks tijdens de dagvandedyslexiebehandelaar in het zonnetje gezet”, aldus Berkel-B. “Een dag om onze waardering voor al het goede werk te benadrukken”.

“Waarom is jouw behandelaar een superheld?” – Dat was de directe vraag aan ouders en kinderen waarop gereageerd kon worden. Ouders én kinderen hebben massaal gehoor gegeven aan het verzoek om een aardig, leuk, grappig, creatief berichtje achter te laten voor hun superheld. De behandelaren hebben zich ontzettend gewaardeerd én gevleid gevoeld door de vele leuke reacties die ze in ontvangst mochten nemen. Van foto’s tot video’s, van kaartjes tot ingesproken berichtjes. De kinderen gingen zich creatief helemaal te buiten in de boodschap gericht aan hun “superheld”. Een overweldigend succes en een dag die volgend jaar zeker navolging zal krijgen!

Dyslexie Online en Berkel-B

Dyslexie Online is ontstaan uit Berkel-B, een professioneel bedrijf dat garant staat voor uitstekende resultaten als het gaat om het indiceren en behandelen van dyslexie.

Berkel-B is meer dan 25 jaar lang gespecialiseerd in dyslexiezorg. Bij Berkel-B staat de cliënt volledig centraal. Behandelingen vinden plaats op school of op een gewenste locatie in het werkgebied. Berkel-B richt zich voornamelijk op vergoede dyslexiezorg.

Dyslexie Online biedt volledig online professionele behandeling en oefening voor kinderen die moeite hebben met lezen en/of spellen. Voor het oefenen wordt gebruik gemaakt van de Asgaard Saga game, desgewenst in combinatie met online sessies door professionele dyslexiebehandelaars. Ouders die zelfstandig op zoek zijn naar extra online hulp voor hun kinderen die moeite hebben met lezen en/of spellen kunnen een beroep op ons doen.

Dyslexie Online ondersteunt het initiatief van Berkel-B en zal volgend jaar hand in hand optrekken om de dagvandedyslexiebehandelaar tot een nog groter succes te maken. Want alle behandelaren verdienen een dikke pluim voor het goede werk dat ze verrichten; kinderen  helpen beter te leren lezen en spellen én het vergroten van het zelfvertrouwen.

Keep up the good work!